Tryggare hantering av personuppgifter med GDPR.

På Torsås Bostads & Fastighets AB värnar vi om din integritet som hyresgäst.

Med anledning av den nya EU-förordningen GDPR (General Data Protection Regulation), som skärper kraven på hur företag och organisationer behandlar personuppgifter, förbättrar vi nu hanteringen av personuppgifter.
Du som söker lägenhet eller bor hos oss ska alltid känna dig trygg i hur dina uppgifter hanteras av Torsås Bostads AB.

Kontakt

Thina Rydell
Dataskyddsombud

Tfn: 0481-452 30
E-post: Thina Rydell

När förbättringsarbetet är genomfört återkommer vi med mer information kring hur personuppgifter hanteras i framtiden.

(2018-06-18)

Information om GDPR och behandling av personuppgifter

TBAB Torsås Bostads AB och Torsås Fastighets AB(TFAB) med organisationsnummer 556499-5123 respektive 556613-5678 är personuppgiftsansvariga för behandling av personuppgifter i bolagen. Vi behandlar personuppgifter bland annat i samband med bostads- och lokaluthyrning, vid rekrytering och för medarbetare. Personuppgifter behandlas med respekt för individens integritet och i enlighet med rådande lagstiftning kring personuppgiftsbehandling.

Ny lagstiftning från och med 25 maj 2018
EU har beslutat om ett generellt dataskyddsdirektiv (GDPR – dataskyddsförordningen).
Från och med den 25 maj 2018 blir direktivet ny dataskyddslag i Sverige. Den lagen ersätter den nuvarande personuppgiftslagen, PUL. Mycket är likt PUL men kraven på hur vi som företag får behandla personuppgifter skärps och enskilda personers rättigheter till sina uppgifter blir starkare. Vi har anpassat våra rutiner till den nya lagen och säkerställt att vi följer de nya reglerna för hantering av personuppgifter.

Information om behandling av personuppgifter
Vi behandlar personuppgifter när du söker lokal eller bostad, när du sedan blir kund hos oss och även en tid efter att din tid som kund hos oss har upphört.

En personuppgift är all slags information som kan kopplas till dig som person, till exempel namn, adress, kontaktuppgifter som telefonnummer och e-postadresser.

Så här behandlar TBAB och TFAB dina personuppgifter
TBAB  och TFAB behandlar personuppgifter för att kunna administrera och hantera kontakten med dig som kund, sökande eller samarbetspartner. Personuppgifter lämnas och hämtas in, innan och i samband med att du registrerar dig hos oss, skriver avtal med oss eller övriga händelser i samband med vår relation. Vid inledande av kund- och leverantörsrelation och vid vissa betalningar kan vi komma att kontrollera personuppgifterna mot kreditupplysningsföretag och myndigheter. Vi behandlar de personuppgifter som är nödvändiga för ändamålet, till exempel namn, personnummer och adress.

Dina rättigheter
Dataskyddslagen ger dig ett antal rättigheter till hur vi behandlar dina personuppgifter. Du har till exempel rätt att begära registerutdrag över vilka uppgifter om dig som TBAB och TFAB behandlar. Du har också rätt att begära att dina uppgifter rättas, kompletteras eller raderas. Detta gäller under förutsättning att vi inte enligt lag eller annan rättslig förpliktelse måste spara dina uppgifter.

Så här begär du registerutdrag 
En begäran om registerutdrag skickar du till info.tbab@torsas.se. Ange namn, postadress och telefonnummer i ditt mail. Då blir det lättare för oss att skicka svaret till dig.
.