TV, bredband och telefoni

Torsås Bostads AB och Telia erbjuder tillsammans digital-TV, bredband och bredbandstelefoni i alla lägenheter.

Digital-TV
Telia erbjuder ett stort antal olika kanalpaket, bland annat det populära paketet ”Lagom” som ger ett urval av de 18 populäraste kanalerna, se telia´s hemsida . Lagompaketet ingår i TBAB:s grundutbud och kostar inget extra.
Telia är en operatör som kan erbjuda ett av de bästa utbuden med exempelvis både CMore och Viasat.
Du som tittar via fiber och har en TV som är HD-ready kan nu även se HD-TV.
För aktuella priser och kanalpaket, se www.telia.se/tv eller kontakta Telias kundtjänst på 020-755 766.

Bredband
Med Telias fibernät kan du surfa riktigt snabbt med hastigheter upp till 100 Mbit/sek. Telia fiberLan ger dig en mycket stabil och prisvärd uppkoppling där du verkligen kan utnyttja allt som finns på Internet. Mer om Telias fiberLan kan du läsa på www.telia.se/fiberlan.

Bredbandstelefoni
Telia ger dig även möjlighet att ringa med så kallad bredbandstelefoni. Ringa med bredbandstelefoni blir billigare än med Telias vanliga kopparanslutning.
Det man däremot ska tänka på är att om du har ett trygghetslarm så fungerar inte detta via bredbandstelefoni utan då rekommenderar vi dig att behålla din gamla kopparanslutning.
Mer om bredbandstelefoni kan du läsa om på www.telia.se/bredbandstelefoni.
Naturligtvis erbjuder Telia en rad olika paketpriser om du tecknar fler tjänster. För att ta reda på aktuella priser och kampanjer och vilka priser som gäller tar du kontakt med Telia på 020-755 766 eller gå in på www.telia.se.
Vill du ha hjälp med att koppla in dina nya tjänster kan Torsås Bostad hjälpa dig i mån av tid.
Naturligtvis är du inte bunden till Telia som operatör utan du kan välja valfri ADSL-leverantör som har möjlighet att erbjuda en anslutning till din bostad.

Felsökning
Ibland krånglar tyvärr även ny teknik, då kan det vara bra att gå in till grannen och se om dem har samma problem innan du ringer till Telias support på telefon 020-240 250. När du tar kontakt med Telia är det även bra om du har ditt lägenhetsnummer och eventuella abonnemangsnummer till hands.
Nedan ser du en rad tips som du kan kontrollera innan du ringer och felanmäler.

Tips felsökning TV

Börja med att läsa igenom Telias informationsblad som följde med digitalboxen. Här följer några tips:

Fjärrkontrollen fungerar inte
Testa med att byta till nya batterier. Fjärrkontrollen vill ha fräscha batterier, det är inte säkert att batterier som fungerar utmärkt i en annan fjärrkontroll fungerar i boxens fjärrkontroll. Hjälper inte detta så testar du med att starta om boxen genom att dra ut strömsladden och sätta tillbaks den.

TV:n visar något i stil med ”Ingen signal ”, ”No input”, ”bilden snöar” etc.
Kontrollera att TV:n är inställd på rätt ingångskälla och att boxen lyser grönt. Kontrollera även att alla sladdar sitter som de ska i boxen och i din TV.

Det verkar som boxen hängt sig
Starta om boxen genom att dra ut strömsladden och sätt tillbaka den.

En kanal fungerar inte eller har försvunnit
Ta kontakt med Telias kundtjänst på telefon 020-755 766.

Boxen lyser inte och verkar vara död
Kontrollera att strömsladden inte har åkt ut genom att dra ut sladden och sätta tillbaka den både i vägguttaget och i boxen.