Landsbygdsminister Bucht besökte Torsås Bostads & Fastighets AB

16 april 2018

Landsbygdsminister besökte Torsås Bostads & Fastighets AB

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) besökte Torsås under förra veckan.

Torsås Bostads & Fastighets AB besöktes av Bucht under eftermiddagen där han träffade både VD Kent Frost och bolagens styrelse.

Under besöket hos Torsås Bostads & Fastighets AB visade VD Kent Frost hur bolagen arbetar för en attraktiv landsbygd genom att visa några avklarade och pågående projekt i kommunen.

Klara projekt som Karlavägen och Nya Torskolan där i skrivande stund rivning av gamla Fritidsbyggnaden pågår som sista etapp för att bereda plats för en helt ny bussangöring visades upp.
2 fantastiska och stora projekt där kommunen fått både en toppmodern skola i Nya Torskolan samt fler lägenheter i befintlig fastighet på Karlavägen 1 för att möta trycket på bostadsmarknaden.

Pågående projekt är bland annat Gullabo skola som genomgått en större renovering av lokaler för både förskola och skola, Propsbacken där 8st helt nyproducerade lägenheter beräknas vara klara för inflytt innan sommaren och familjecentralen som kommer finnas i gamla Vita skolan mitt i Torsås där fasaden även kommer byta färg till röd som det varit en gång i tiden.

Ovan nämna projekt är vårt sätt att bidra till ökad Landsbygdstillväxt och förbereda fler bostäder för ett ökat invånarantal i Torsås kommun säger Kent Frost.

Det stora behovet av fler bostäder i kommunen är en mycket viktig punkt eftersom vi står med knappt någon outhyrd lägenhet kvar och där även alla lägenheter är reserverade i nybygget på Propsbacken i Bergkvara med havsutsikt.