Maxe etablerar verksamhet igen i Mjölnerskolans före detta Stage 4 you

8 maj 2018

Fredagen 4/5 skrevs avtal som innebär att Maxe hyr cirka 350 kvadratmeter i Mjölnerskolan av Torsås Fastighets AB (TFAB), delar av samma lokaler han tidigare hyrt med bl.a. Stage 4 you.

För ca 30 år sedan startade Maxe Pama och sedan dess har det tillkommit fler bolag, säger Maxe Axelsson som tycker att det känns riktigt kul att få etablera ännu ett bolag!

Han ska bygga upp en modern media-plattform med tv-film- animering- och ljudläggningsstudio för digitalt lärande, så kallade e-utbildningar.

– Det kommer att finnas studios för att producera allt slags utbildningsinnehåll bl.a. film, webbsändning, animering.

Han ser det som en ny utmaning och är glad att vara tillbaka i Torsås.

Maxe har tittat på andra lokaler i andra orter innan valet föll på Torsås och delar av fd. Stage 4 yous lokaler som han visste  stod tomma, bra lokaler för ändamålet och det är kul att satsa på landsbygden, säger han.

– Målsättningen är att när man tänker på framtidens utbildningar, då ska man tänka på Scandinavian Edtech Production Group som är vårt registrerade varumärke.

Han hyr lokalerna från första juli, men räknar med officiell premiär den 16 augusti.

TFABs vd Kent Frost, kommunchef Håkan Petersson och kommunalrådet Henrik Nilsson Bokor gläds med den stora satsning som Maxe Axelsson gör i Torsås:

För tidningen Barometerns berättar de:

– Det är så bra och kul att ha honom tillbaka när han nu i Torsås etablerar ett skandinaviskt företag med hela världen som upptagningsområde.