Nya bostäder för seniorer på Lunnagatan i Torsås

27 april 2023

Torsås Bostads AB är i full färd med planeringen med att uppföra bostäder för seniorer i centrala Torsås. Vår vision med projektet är följande:

”Skapa en hållbar och attraktiv byggnad som lyfter platsen. En modern byggnad i trä som knyter an till lokala traditioner. En hälsofrämjande byggnad som skapar livskvalitet för hyresgästerna och stödjer dem att upprätthålla en självständig livsstil. En byggnad med spontana och ordnade mötesplatser ute och inne som uppmuntrar till gemenskap. En byggnad med genomtänkta detaljer. En byggnad som vi tillsammans kan vara stolta över.”

Trygghetsbostäder är en boendeform för seniorer som söker större trygghet och gemenskap.

Gemensamt för olika trygghetsboenden är att bostaden ska vara anpassad för seniorer med ökad trygghet och möjligheter till gemenskap. Det innebär att lägenheterna ska vara funktionellt utformade med gemenskapslokaler och personal eller bovärd på plats vissa tider.

För att skaffa lägenhet i ett trygghetsboende ska en person i hushållet vara minst 65 år fyllda.

Vi tycker begreppet trygghetsboende ofta används som något institutionellt. Vi vill omdefiniera betydelsen i praktiken till att rymma in mer. Vi bygger inte trygghetsboenden, vi bygger bostäder för seniorer som vill bo extra tryggt och bra.

Byggnaden kommer som det ser ut idag att uppföras i fyra plan och kommer att innehålla cirka 20 lägenheter i storlekarna 2 och 3 r.o.k i olika storlekar. Alla lägenheter kommer att ha antingen uteplats eller balkong samt tillgång till en gemensamhetslokal och en ombonad trädgård med platser för möten och rekreation. Lägenheterna kommer naturligtvis att byggas fullt tillgänglighetsanpassade.

Vi räknar i dagsläget med att byggnaden skall stå klar för inflyttning runt halvårsskiftet 2025.

Låter detta intressant för Er så vill vi att ni hör av er till oss på Torsås Bostads AB med en intresseanmälan, som naturligtvis inte är bindande men som kan hjälpa oss i utförandet.

Ring oss på telefon 010-353 32 64 eller skicka ett mail på info.tbab@torsas.se så registrerar vi er på intresselistan. Det går även bra att komma in på kontoret under ordinarie öppettider och anmäla ditt intresse.

Vi kommer att publicera mer information om projektet löpande här på hemsidan.