Aktuellt

Information gällande hyresaviseringen

16 januari 2023

Vi har ännu inte kommit i mål med förhandlingen mellan Torsås Bostads AB och Hyresgästföreningen gällande nya hyror för 2023 vilket innebär att endast februari månad aviseras denna gång. Samma sak sker för hyran gällande mars månad, även den kommer att skickas ut enskilt.

Läs mer

Information gällande hyresaviseringen

8 december 2022

Med anledning av att förhandlingen mellan Torsås Bostads AB och Hyresgästföreningen gällande nya hyror för 2023 inte är slutförda aviseras endast januari månad i denna avisering.

Läs mer

Solpaneler sätts upp i Söderåkra

14 november 2022

Som ni kanske vet så jobbar Torsås Bostads AB för närvarande mycket med olika sätt att energieffektivisera våra fastigheter. Som ett led i detta arbete håller nu solpaneler på att sättas upp på Kyrkvägen 17 i Söderåkra.

Läs mer

Praktikant hos Miljögruppen

14 november 2022

Vecka 43 hade Miljögruppen en elev från Torskolan klass 9A på praktik. -Det är alltid trevligt att visa vad vi håller på med, ett jobb som är nog så viktigt. Soprum ska skötas, gräs och häckar ska klippas och löv ska tas upp, vi har alltid bråda dagar, säger Mathias Johansson på Gata/Park förvaltningen som sköter TBAB:s fastigheter.

Läs mer

Fönsterbyte på Lindvägen

18 oktober 2022

TBAB håller just nu på med fönsterbyte på Lindvägen i Söderåkra. Alla tio lägenheterna (sju 3:or och tre 2:or) får nu nya vridfönster.

Läs mer

Nya hyror 2022

1 april 2022

Enligt förhandlingsöverenskommelse mellan hyresgästföreningen och TBAB Torsås Bostads AB 2022-02-24 kommer hyrorna att justeras från och med 1 april 2022. Hyresuppgörelsen innebär följande förändringar. Lägenheter Höjning med 10,00 kr/m² och år för lägenheter med kallhyra. Höjning med 22,50 kr/m² och år för lägenheter där hyresgästen betalar hushållsel. Höjning med 28,00 kr/m² och år för lägenheter med totalhyra. Lokaler, garage, parkeringsplatser och förråd Månadshyran höjs med 2,2 %. Tyvärr har det på grund av tekniska problem visat sig att inte alla hyresgäster med autogiro fått ut informationsbrev gällande hyreshöjningen. Vi beklagar detta. Med vänlig hälsning TBAB Torsås Bostads AB

Läs mer

Ordinarie öppettider fr.o.m. 14/3

8 mars 2022

Från och med måndagen den 14 mars kommer vi att återgå till ordinarie öppettider. Öppettider för besök: Måndag – torsdag klockan 10:00 – 12:00 Telefontider som tidigare: Måndag – fredag klockan 09:00 – 12:00

Läs mer

Till dig med autogiro

5 januari 2022

Från och med den 1 januari kommer du som har autogiro ej få någon hyresavi. Det är endast vid en förändring av hyran som en avi kommer att skickas ut. Där kommer förändringen att vara specificerad. Exempelvis när man beställer ett tillval, samt vid en hyreshöjning. Om du vill ha hyresavier fortsättningsvis, så kontakta vårt kontor på telefon 0486-332 64. God Fortsättning önskar vi på TBAB!

Läs mer

Information om bostadskön

17 november 2021

Vi gör i enlighet med GDPR regelbundna rensningar i vår bostadskö på personer som inte aktivt sökt någon bostad de senaste sex månaderna eller tackat nej till tre erbjudna lägenheter senaste året. Vi vill uppmana Er som vill ha kvar er plats och poäng att vara aktiv i ert sökande, för att inte mista er plats i kön. Enklast gör ni detta genom att klicka er in på Lediga lägenheter och logga in. Alternativt, om ni inte har tillgång till dator, kontakta oss under ordinarie telefontid så hjälper vi er.

Läs mer

Nu händer det saker på Torshammar

28 september 2021

Idag har vi påbörjat montaget av ytterväggar på första huset och nu börjar man skönja hur det kommer att se ut. Montage kommer att pågå i ungefär två veckor för att få alla husen på plats. Läs mer om projektet på Torshammar.

Läs mer